2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
ERBJUDANDE!

Just nu

Micropigmentering ögonbryn.
Pris: 2500:-
(ordinarie pris 3000:-)

se erbjudande

konsult

Royal Laser & Beauty Clinic

Hudvård och kroppsvård med estetisk inriktning.
Online bokning.

Tatueringar

Tatueringsborttagning i Göteborg

Har Du ångrat Dig och tröttnat på Din tatuering. Vi på Royal laser jobbar med tatueringsborttagning och tar bort din tatuering med laser. Vi använder Q-switchad YAG laser för att säkrast och effektivast ta bort Din tatuering. Ljuspulsen är så kort och intensiv så att bara tatueringspigmentet påverkas och inte Ditt naturliga pigment i huden, vilket gör att risken för ärr är ytterst minimal.

Vilka lasertyper används och har tidigare använts för att ta bort tatueringar Q switchad YAG laser
(finns hos oss på kliniken)

Har en våglängd (1064 nm) som effektivt behandlar mörka och svarta pigment, samt röda pigment.
Fördel:Kort ljuspuls (Q-switchad) som inte påverkar hudens naturliga pigment
Eftersom ljuspulsen är så kort kan man använda en mycket stark ljuspuls för att få effektivaste behandlingen av tatueringen (dvs man slår sönder tatueringspigmentet mycket effektivt)
Minimal risk att efterlämna ärr
Man kan behandla även patienter med mörk hudtyp och patienter som är solbruna
Denna lasertyp når djupast av alla olika typer vilket innebär att man effektivare kommer åt pigment som är djupt belägna vilket kan vara svårare med andra typer av laser.
Det finns olika fabrikat av denna lasertyp. Mindre och billigare maskiner har inte lika mycket ljusenergi och ger alltså betydligt sämre resultat eller så tar behandlingen .

Är det inte bättre att skära bort tatueringen?

Försöker man kirurgiskt skära bort
en tatuering så efterlämnar det definitivt ett ett ärr som vanligtvis blir minst dubbelt så långt som tatueringen och oftast mycket brett och fult..

Får man ärr?

Nu med den nya tekniken så kan vi bleka bort tatueringar utan att efterlämna ärr.
För att ta bort en tatuering krävs flera
behandlingar varvid man successivt splittar pigmentet och tatueringen syns allt svagare.

Efter behandlingen

Det behandlande området kan bli rodnat och sårigt den första veckan och en liten skorpbildning kan bildas över tatueringen. Det är inte säkert att huden blir rodnad och behandlingen är inte mindre effektiv för detta.

Upprepad behandling

Behandlingarna görs med (4) mellanrum. Det tar 4 till 6 väckor tid för kroppen att transportera bort det pigment som sönderdelats vid behandlingen, och detta kan inte påskyndas. Slutresultatet blir inte bättre av att man gör nästa behandling tidigare.

Slutresultat

Det kan behövas mellan sex till åtta behandlingar för att se slutresultatet. Ibland ännu fler.
De flesta tatueringarna försvinner helt, andra tatueringar kan däremot efterlämna antingen ev svag skugga eller rester efter pigmentet (gäller framför allt röda och vissa gröna pigment) även efter flera behandlingar.
Svarta och mörka pigment försvinner lättast.

Garantier

Vi använder den effektivaste och säkraste metod som idag finns att tillgå (sk Q-switchad YAG-laser) men kan ändock inte i de enskilda fallet garantera att hela tatueringen totalt försvinner.

Fler behandlingar kan ge förbättrat resultat men det är inget vi kan lova i förväg.
Ibland ger ytterligare inga behandlingar någon effekt. Det är därför endast du själv som kan avgöra omdu ser förbättringar efter varje behandling och om du tycker att det är värt att fortsätta behandla.

Resultatet av behandling kan variera från person till person och på olika ställen på kroppen. Samt inte minst beroende på vilket färgpigment som använts, dvs nyans och om det typ är oorganiskt eller organiskt.
Därför kan vi aldrig i det enskilda fallet lova att dina tatuering helt försvinner eller vilket slutresultat man kan uppnå

Oftast försvinner dock tatueringen helt utan att efterlämna rester.

Har du många tatueringar som skall bort så rekommenderar vi Dig att starta med att ta bort en eller två först just för att du själv skall kunna se vilket slutresultat då får..

När tar vi inte bort en tatuering?

Under graviditeten eller om du ammar.
Tatueringar som sitter nära ögonbrynet eftersom vi inte villriskera att påverka det hår som finns där, dvs vi tar inte bort tatuerade ögonbryn.
Eyeliner eftersom den sitter för nära ögat.

Photoderm

Fördel: Arbetar med ljus av flera våglängder, bl a de som är bättre på vissa färger såsom starkt grönt.
Nackdelar: Mycket stor risk att efterlämna ärr, eftersom ljus av denna våglängd tas upp av hudens melanin. Det blir tom som regel alltid ärr och vita märken av denna behandling.
Risk för att hudens naturliga pigment påverkas vid upprepade behandlingar
Betydande risk för att utveckla keloider (fula ärr) på känsliga områden.
Man kan ej behandla patienter som är solbruna eftersom man då riskerar att bränna huden.
Denna metod används inte numer pga alla nackdelar.

Rubinlaser

Föråldrad laser. En av de första som kom för 15 år sedan, men efter det har tekniken utvecklats enormt.
Nackdelar:Har har man avsevärt större risk för ärrbildning och risk att hudens naturliga pigment påverkas.
Stor risk av bränna patienter eftersom rubinlaser arbetar med ett ljus son tas upp av kroppens melanin (hudfärgämne)
Behandlingen ej lika effektiv på mörka pigment, eftersom våglängden inte är tillräckligt lång)och styrkan på ljuspulsen inte tillräckligt stark.
Har mycket längre ljuspuls än YAG lasern som har en Qswitchad ljuspuls, vilket gör att kroppens vävnad tar upp mer av ljuset (=påverkas mer) och inte bara pigmentet i tatueringen.
Stor risk att denna metod efterlämnar vita märken.
Stor risk vid behandling av mörkhyade patienter och patienter som är solbruna.Denna metod används inte numer pga alla nackdelar.

Alexandritlaser

Arbetar med kortare våglängd på laserljuset som inte är lika effektiv på svarta och mörka pigment.
Alexandritlaser finns med både längre ljuspulser som man använder för hårborttagning och de är lika dåliga på tatueringar som Rubinlaser.
Det finns också Alexandritlaser med korta ljuspulser som är mer anpassade för att ta bort tatueringar.

Koldioxidlaser

Helt förkastlig att använda på tatueringar. Bränner bort även huden vilket alltid resulterar i en ärrbildning där tatueringen suttit.
Man får en stor tjock ärrbildningssvulst på plasten för tatueringen. Tatueringen blir ofta kvar till stora delar.
På områden på kroppen där man har risk att utveckla sk keloider bli dessutom ärrbildningen extra stor och ful, lika så hos patienter med mörk hud (som alltid utvecklar fulare ärr än patienter med ljusare hudtyper)
Denna metod är dessutom av Socialstyrelsen klassad som fel metod att använd för att ta bort tatueringar.
VARNING! för att använda denna metod

Inkapslat pigment

Kvarstår pigment fortfarande efter 8 behandlingar ligger detta troligen för djupt, eller är inkapslat i vävnaden (ibland som resultat av andra försök att ta bort tatueringen) eller så har pigmentet sådan sammansättning att det inte påverkas av laserljuset. Läs mer under rubriken garantier.

Vad är fördelen med YAG-laser?

Vi använder en sk Q-switchad YAG-laser, det är den mest effektiva och säkra utrustning som finns att tillgå för att ta bort tatueringar. Den har en mycket snabb och kort ljuspuls så att inte huden naturliga pigment påverkas, dvs risken för ärrbildning och ljusare fläckar är minimal. Vi kan tack vare att vi använder en så kort lj en hög ljusenergi vilket ger ett effektivare resultat.uspuls använda

Pigment & pigmentjusteringar

Professionella tatueringar Bilder eller symboler, vilka kan bestå av olika färgpigment.Varudeklaration saknas över de olika färgpigmenten.

Hemmagjorda tatueringar Pigmentet kan ligga på olika djup kan vara svårare att få bort dvs kräva fler behandlingar. Oftast hamnar de dock ytligare och blir därför enklare att ta bort. Varudeklaration saknas över de olika färgpigmenten.

Traumatiska tatueringar Från skador och olyckor, kan innehålla diverse olika substanser såsom kol och gruspartiklar

Kosmetiska pigmenteringar Innehåller ofta rosa färger, som ofta är svåra att behandla. Ofta ingår också vitt pigment, som kan oxidera vid behandling, dvs bli svart.

Hur olika färger reagerar

Svart, blå-svart och mörka färger Fungerar som regel utmärkt att ta bort med den Q switchade YAG lasern. Röda färgpigment: behandlas också med Q switchad YAG lasern med en speciell våglängd.

Vita pigment Kan innehålla järnoxid och mörkna betydligt, dvs bli nästan svarta. De kan sedan vara mycket svåra att ta bort. Detta gäller även vissa rosa nyanser av rött, där man blandat i vitt för att just få den rosa färgen.

Grönt, speciellt neongröna färger och turkosgröna nyanser Kan vara svåra att ta bort oavsett vilken lasermetod man använder.

Varudeklaration på färgpigmentet I USA har man börjat ta fram färgpigment som är “laser-removable” dvs en sorts varudeklation om hur färgen svarar på laserbehandling. Vi saknar i dagens läge information om vilka färgpigment som ingår i de tatueringar som våra patienter vill ta bort.